Det finns många trevliga campingplatser runt Vänern så oavsett vad du söker så kommer du att hitta en camping som passar dig och dina önskemål. Här nedan finner du ett axplock av campingar.

Vita Sanderscampingplats

Vita Sanders ligger vackert vid utloppet av Dalslands kanal alldeles vid Vänerns strand. Campingen har massor av aktiviteter för barn men även tidsfördriv som passar alla åldrar. Minigolf, en skateboardramp, klätternät och en pool gör att dagarna går fort på Vita Sanders camping.

Campingen har fyra stjärnor och hundar är välkomna, det finns plats för 250 husvagnar och tält och campingen är öppen året om. Närmaste tätort är Mellerud en 15 minuters bilresa bort. Det finns även en 18-håls golfbana endast tre kilometer bort från campingen.

Kinnekulle camping

Ännu en fyrstjärnig camping vid Vänerns strand som har mycket att erbjuda hela familjen. Campingen har plats för både husbilar, husvagnar och tält, och det finns små stugor att hyra. Bland aktiviteterna finns minigolf, hopptorn, studsmattor och TV-rum med parabol. Campingen ligger nära natursköna vandringsleder och varför inte prova på fiske, då det anordnas fisketävlingar varje år. Runt om Kinnekulle finns det massor av återkommande evenemang, konstutställningar, olika träffar för både MC och bil, trollingfiske och för den medeltidsintresserade kan man följa Arn Magnusson, från böcker av Jan Guillou, i hans fotspår.

Nordic Camping Ekudden

Campingen ligger några få kilometer från Mariestad och det finns många spännande utflyktsmål i närheten av campingen. De flesta av campingtomterna har sjöutsikt och en bedårande vy över Torsö, Vänerns största ö. Det finns även stugor i olika storlekar att hyra på campingen. Campingen erbjuder minigolf, kids club och tempererat bad och en badstrand. Det är endast tre kilometrar till en golfbana, Mariestads GK, så om du är en golfare så passar denna camping dig perfekt.

Askeviks camping & stugor

Solnedgång från i princip alla campingplatser är något denna camping kan stoltsera med. Som namnet avslöjar finns det även stugor att hyra, de finns till och med en åttabäddars strandvilla. På denna camping är husdjur välkomna och det finns en speciell hundbadplats. Campingen har även en restaurang med fullständiga rättigheter, ett plus när lusten att laga mat lyser med sin frånvaro. Campingen har många aktiviteter, bland annat trollingfiske, beachvolley och boule. Campingen har en egen båt att tillgå. Hyra cykel kan man göra i närheten av campingen om man vill utforska de vackra omgivningarna, det finns även en golfbana i närheten, Ribbingsfors GK. Det är cirka 30 minuters bilväg dit.

Mörudden camping & stugby

Där solen alltid skiner – på Hammarö, med Karlstad några stenkast bort, ligger denna camping som även har stugor att hyra. Det finns både sandstränder och klippbad på Hammarö och en massa olika aktiviteter som passar alla i familjen. Passa på att hyra en roddbåt och få lite motion på köpet! I Skoghall, tre kilometer från campingen finns det en bangolfanläggning av högsta kvalitet med två olika banor, en i filt och en i betong. Anläggningen har arrangerat både SM och EM i bangolf vilket talar sitt tydliga språk gällande kvaliteten på banorna. I anslutning till campingen finns det en restaurang som anses vara en av de bästa i Karlstad.